Den biologiska orsaken till att en person kan sakna empati

Det finns tecken som tyder på att det limbiska hjärnsystemet inte fungerar korrekt hos en person med psykopatiska drag.

Höger och vänster hjärnhalva fungerar olika de har var och en sina specialiserade funktioner. Den vänstra hjärnhalvan bearbetar informationen på ett analytiskt sätt och i sekvenser, detta har en avgörande betydelse för hur vi använder och förstår språket.

Högra hjärnhalvan bearbetar informationen simultant(samtidigt)i sin helhet, vilket har en stor inverkan på vår verklighetsuppfattning, fantasin, hur vi upplever våra känslor och upplevelsen av musik och konst.

För att hjärnan ska arbeta på bästa sätt delegeras uppgifterna ut på båda hemisfärerna. Dessutom måste någon av hjärnhalvorna ha övergripande kontroll på tankearbetet, då det skulle ta längre tid för hjärnans tankearbete om den blev tvungen att skicka informationen mellan hemisfärerna.

Det finns studier visar att psykopater som våldtar och mördar har fel på dessa förbindelser mellan hjärnhalvorna som styr impulser och områden där känslor tas om hand. Och det är innom dessa områden forskare känner sig positiva om botemedel enligt vetenskapens värld.

Alltså kan man dra slutsatsen att det saknas något i hjärnan på en psykopat.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0