Lotusblomman......


Självkänsla


Självförtroende - vetskap om sitt värde genom vad du förmår uträtta

Självkänsla - vetskap om sitt värde bara genom att finnas till

Självkännedom - vetskap om vem man är



Att känna tacksamhet över den man är, är ett tecken på sund självkänsla. Man känner sig harmonisk och värdefull samt besitter förmågan att handskas med känslor som otillräcklighet, oförmåga, skam eller skuld utan att gå under eller börja känna att man inte duger.

Med en god självkänsla känner man sig trygg i sig själv för man vet att man gjort sitt bästa. Misslyckas man så lär man sig av sitt misstag och vet att man kommer att lyckas bättre nästa gång. Det är lättare att nå sina mål med en god självkänsla, för tror man på sig själv kommer även andra att göra det. Livet är fyllt av med och motgångar och det är alltid man själv som bestämmer hur dessa skall tolkas. Det är dina egna tankar som ger dig budskapet om du är bra eller dålig. Beroende på din självkänsla.

Vill man lyckas med det man företar sig eller bara må bra är det viktigt att hålla isär begreppen på det man är och det man gör. Bara för att man råkar misslyckas en gång betyder det inte att man aldrig kommer klara något bara att man har något att ta lärdom av. Självkritik tar onödigt mycket negativ energi och gör oss ångestfyllda och nedstämda. Det är omöjligt att njuta av livet om man ständigt befinner sig en inre attack.

Anledningen till en persons dåliga självkänsla är oftast resultatet av personens egna tankar. Budskap som man kanske har med sig från från barndommen man kanske har fått hört hela livet hur värdelös man är eller så har man kanske levt i en destruktiv relation med en psykopat eller annan typ av energitjuv och fått höra eller känna hur värdelös man är. Detta leder till att man börjar tänka och säga negativa saker om sig själv. Har man en bra självkänsla fungerar det som ett psykiskt immunförsvar och på så vis kan man skydda sig själv mot så att man kan vakna upp och inse att man duger precis som man är. Alla är underbar på sitt sätt. Det värsta som kan hända en människa är att man börjar tycka illa om sig själv. Varför ska man göra det? Sanningen är att ingen är värdelös och man kan bli precis det man helst av allt vill bli bara man har en tro på sig själv.

Meningen med livet borde ju vara att leva och det blir så mycket enklare med en god självkänsla.  Man står alltid sig själv närmast annars borde det vara bra konstigt. Det gynnar alla att ta för sig av livet. När alla är nöjda och glada smittar det av sig på omgivningen vilket resulterar i en härligare stämning. Det är ju alltid trevligare att umgås med en glad och positiv person för då blir det ju roligt. Istället för att umgås med en negativ person som känner sig värdelös för då blir det lite tråkigt. Det värsta som kan hända en människa är att tycka illa om sig själv.
 
Det är lättare att njuta av livet med en god självkänsla. Ingen dansar ju egenom livet helt utan motgångar, misslyckanden eller människor som försöker få dig att må dåligt. Men när man har en bra självkänsla blir man starkare av motgångarna då det alltid finns något att lära sig av dem. Vare sig det är en händelse eller en person. Har man vetskapen om sitt värde tar man inte åt sig personligt - eftersom en god självkänsla fungerar som ett mentalt filter. Man sållar bort det negativa i sitt liv och gör på så vis mer plats för för det positiva - som gör livet underbart att leva!


Lycka

Att gnälla är att hitta på ursäkter
till att slippa vara lycklig!


Minnet och stress


Varför ska man egentligen sova, äta, vila (antistress), motionera för att förbättra/undvika att tappa sitt minne eller bli stressad och utbränd?

Forskning visar att ju mer vi lär oss ju mer ökar vår hjärnkapacitet, precis som våra muskler blir större om vi tränar mer. Man blir helt enkelt bra på det man tränar för så funkar kroppen. Rör man aldrig på sig tunnas musklerna ur, och får hjärnan ingen stimulans utvecklas den inte heller.

Att upprepning är kunskapens moder är inget nytt, men det är och förblir det bästa sättet att lära in på. Att öva in ny information genom alla sinnen förstärker manifestationen av kunskapen. Hur man lär sig bäst är oftast individuellt, varför det kan vara av stor vikt att finna lite självkännedom. Men ofta kan en mix av alla lärostilar (kinestetiska, taktil, auditiva och visuella) vara det bästa. Att se helheten och förstå varför, gör också att vi minns bättre.


Men livet är inte alltid en dans på rosor. Det kan vara lätt att säga hur man ska göra, men ibland går inte allt som man vill. Man kan råka ut för en traumatisk händelse som leder till minnesförlust och koncentrationssvårigheter. Hur mycket man än försöker lära sig eller komma ihåg saker är det inget som verkar fastna. Detta leder till att man kommer efter ordentligt i skolan eller känner sig otillräcklig på jobbet. Den enda utvägen är att avbryta sina studier eller bli sjukskriven på jobbet på grund av utbrändhet.Hur många har inte gett upp sin dröm eller stannat av i livet på grund av detta fenomen?


 Vad är det egentligen som händer i hjärnan när minnet sviker?


Finns det hopp att återfå kontrollen innan det gått för långt?

 
En bra början är att identifiera problemet och besluta sig om att inte ge upp. Det individuella problemet som kan vara allt från att man kommit efter i skolan, tycker att man inte är bra nog på jobbet, inte får ekonomin att räcka till, att barnen inte lyder, att man inte hittar en tillräckligt snygg klänning till festen, någon har sagt något dumt som är svårt att släppa eller att man bara tycker att livet är tråkigt.

Alla har vi våra olika stressknappar som får oss att tappa fotfästet - som oftast leder till stress vilket i sin tur leder till att man blir ofukuserad eller i värsta fall tappar minnet på grund av just stess.

Detta kan leda till att huvudet blir fullt av grubbel och gör det omöjligt att vara närvarande. Man kan drabbas av sömnsvårigheter. Man kan drabbas av en depression. Kanske inte av att man inte hittar en fin klänning men av ohanterbart många stressande situationer.

Det blir en ond cirkel.

På samma sätt kan en energitjuv få en person att helt tappa livsbalansen och sådana kommer man med all säkerhet råka ut för någon gång i livet så det är lika bra att gardera sig.

 
Har man blivit korkad eller vad är det som händer i hjärnan när minnet sviker?


När man hamnar i pressade situationer, som gör att vi börjar oroa oss och i sin tur leder till att vi inte minns det vi anser oss behöva komma ihåg eller får koncentrationssvårigheter. Det som hänt i hjärnan då, är att hjärnfunktionen flyttas ner till reptil hjärnan. För att ny kunskap ska fastna i hippocampus (minnescentrum) måste hela hjärnan samarbeta. Därför minns man heller inget.


Vid stress utsöndras hormonet kortisol i blodet vilket kan leda till att man drabbas av minnesförlust. Liten mängd av detta ämne är bra för immunförsvaret men i stora mängder blir man sjuk och när man är sjuk minns man också sämre och har svårt att lära in. Långvarig produktion av kortisol leder till depression och utbrändhet. Stress är alltså riktigt farligt för minnet och hälsan.      


För att hjärnan ska fungera på bästa sätt bör man ha balans och en bra produktion av ämnena serotonin, noradrenalin och dopamin. Dessa ämnen är kroppens egna må bra hormoner. Man kan också finna dessa i antidepressiva läkemedel och sömntabletter fast framställd på kemisk väg. Att motionera främjar bildningen av dessa ämnen i hjärnan, därför är motion bra för minnet och välbefinnandet. Rubbning av dessa ämnen kan orsaka depression. Balans av dessa ämnen påverkar våra känslor, tankar, sömn och minnet på ett positivt sätt.


Serotonin
behövs i hjärnan annars kan vi inte sova och vid sömnlöshet försämras minnet. Stress hindrar uppkomsten av detta ämne. Normalt har man ett ganska stort påslag av ämnet kortisol i blodet på morgonen direkt man vaknat och man känner sig trött. Ämnet minskar ganska fort och man känner sig pigg och alert. Är man däremot stressad har man ämnet i blodet hela tiden som gör att man känner sig pigg direkt man vaknat men sen blir onormalt trött under dagen och därmed minns sämre. Serotoninbildningen främjas av ämnet tryptofan som är en aminosyra som kroppen inte kan framställa själv som finns i födan tex. banan, choklad, mjölk, kött, ägg och tomater. Detta är anledningen till att vi också bör äta sunt.  

    
Noradrenalin och dopamin
är kroppens egna lyckohormoner som bildas vid liten dos av stress, motion, när man är kär osv. Man känner sig lycklig, skärpt och energisk. Dessa ämnen främjas av samma ämne som man tillsätter kroppen via födan.


Men det viktigaste av allt för hjärnan är glukos- (kalorier) och fett -  utan bränsle dör hjärncellerna, därför är det inte bra för hjärnan och minnet att banta. 

Detta betyder inte att man blir smartare om man överkonsumerar bananer och fett. Men man ska bara se till att kroppen får den näring den behöver, annars får man sämre minne och hamnar lättare i stress. 


Sammanfattningsvis kan jag säga att med kunskap om vad som händer i hjärnan när man inte tar hand om kroppen och själen, sporrar förhoppningsvis till att bryta oss ur den onda cirkeln av stress, negativa tankar, skräpmat och för lite motion.


Livet är för kort för att stressas bort. Man ska ta vara på de resurser man fått. Allt negativt kan vändas till något positivt. De är upp till var och en att skapa en god cirkel och ta kontrollen över sitt eget liv och därmed stärka sitt sinne och sitt minne.

 

 

 


av Jessica


Mina egna tankar om psykopati

Vad är det egentligen som får vissa psykopater att bli hänsynslösa mördare medan andra kan leva normala liv? Handlar det om miljöpåverkan eller beror det på hur allvarlig deras störning är? Min teori är att det till största del beror på bakomliggande orsaker eftersom en psykopat härmar andras beteenden varför det skulle ge förödande konsekvenser att visa ett barn som har diagnosen psykopat en film där det kallblodigt mördas, skulle man istället skydda barnet från sådant skulle kanske barnet bli mer normalt då de faktiskt lever som de lär.


Det finns forskning och bevis på att det saknas en viktig del i psykopatens hjärna och att det är rent biologiskt, frågan är att även om forskarna skulle lyckas framställa ett kemiskt botemedel, skulle psykopaten vara villig att ta det? Jag tvivlar starkt på det eftersom de inte inser att de har något problem. Däremot kanske de skulle finna njutning i att lura doktorn att tro att de tagit sin medicin. Så är det lönt att lägga ner tid och energi på botemedel?


En annan teori jag fått när jag läst om ämnet är att precis som en blind person som inte vet hur det är att se så vet inte en psykopat vad de går miste om när de har ett fullständigt outvecklat känsloliv, de kan likt skådespelare bete sig som att de känner något, men de känner verkligen ingenting vilket måste vara ett ganska färglöst liv.



Skulle man kanske få dem att förstå att känslor är något som tillfredställer och gör en person lycklig, kanske man skulle kunna få dem att vilja bli botad om nu botemedel skulle kunna framställas. Ett annat alternativ skulle kanske kunna vara att försöka stärka deras överjag, de är trots allt intellektuella varelser.


Vilket kanske inte är så konstigt man blir ju bra på det man tränar och blir man inte störd eller påverkad av sitt känsloliv så är det väl ganska klart att stärka sitt intellekt. Exempel: En oerhört begåvad person som har alla förutsättningar att lyckas och förmodas gå hur långt som helst bildar istället familj väljer kärleken och lever istället ett rikt känsloliv. Men det intellektuella får stå åt sidan. Skulle denna person vara en psykopat skulle såklart karriären gå först, familjen skulle bara psykopaten välja om det blev bekvämt i form av en fru som får rollen ouppskattad och obetald hushållerska.


För en psykopat är det säkerligen mer tillfredställande att spela och manipulera med en person som har känslomässiga band knuten till psykopaten. Denna teori grundar jag på att tomrummet en psykopat måste ha, som jag ser utifrån det biologiska perspektivet: En människa styrs av drifter vilka är till stor del emotionella. Denna avsaknad måste såklart en psykopat ersätta med något annat vilket jag tror är ”kicken” de får utav att spela med andra människor, mörda, ljuga, bedra och sex. Desto värre beteende och högre risker desto mer känns kicken de får ut av detta.



De tillfredställer bara sitt biologiska behov, vilket också gör dem så hänsynslösa då detta verkar vara det ända sättet för en psykopat att ”känna” något. Det är våra känslor som gör oss lycklig och har vi inga känslor måste såklart dessa biologiska drifter ersättas med något annat. De kan inte uppleva kärlek, bara sex varför de kanske väljer att våldta eller att vara otrogen på värsta tänkbara sätt för då kanske det ”känns” eller kickar på lite mer.



Man kanske kan likna detta fenomen med en missbrukare som beter sig väldigt illa pågrund av att denne har på kemisk väg avtrubbat sina känslor. Eller en person med dysfunktionell uppväxt som med hjälp av försvarsmekanismerna beter sig illa för denne har lärt sig att stänga av sina känslor för att kunna överleva.



Att försöka bota en psykopat kanske är den svåraste uppgift att utföra rent psykologiskt. För hur vet man om de manipulerar eller bara härmar psykologen i syfte att ta sig in i huvudet på ytterligare personer och psyka dem.



Forskare studerar och söker efter att kunna utveckla någon form av kemisk bot i framtiden. Men då kommer den stora frågan: Vill en psykopat verkligen bli botad? De verkar ju inte direkt vara villig till en förändring då de inte ens inser eller tycker att de har något problem.



Detta är dilemmat när det gäller psykopater det är svårt att bota någon som inte vill bli botad. Den svåraste utmaning en psykolog kan ställas inför verkar vara att ställa diagnos på en psykopat, för hur vet man att de inte ljuger och manipulerar?



Kanske det enda man egentligen kan göra är att skydda sig mot psykopater och lägga krutet på att bygga upp de personer som blivit utsatta och nedbruten av psykopater så att de kan leva ett drägligt liv. Är offret medveten om att psykopaten inte är förmögen att känna empati kanske denne inte känner sig sårad på samma smärtsamma vis, man blir ju inte sårad om en person inte talar med en då de är stum eller för att en person som har narkolepsi somnar eller för att en person som är utvecklingsstörd inte förstår vad man säger.



Den emotionella biten i en människas liv är så stor hur innehållslöst skulle inte livet bli om vi var oförmögen att känna empati? Jag tror att sex och att spela på andra människors känslor är psykopatens substitut till känslor.

 


Så skyddar man sig mot en psykopat

  • Identifiera vad du har att göra med. En psykopat är väldigt slug de kan till och med dupera, lura och manipulera experterna. Dock är ända det bästa försvaret att förstå hur de fungerar.

 

  • Ta inte åt dig av psykopatens spel och lär dig genomskåda psykopaten: Det charmiga leendet, fängslande kroppsspråket och klipska pratet gör oss blinda för psykopatens verkliga avsikter – att manipulera och bedra.

 

  • Gå in i relationer med vidöppna ögon. Ha inte skygglapparna på hur kär man än är är det alldrig värt att helt tappa sig själv. Kanske älskar man personen man är ihop med som råkar vara en psykopat - men det är alltid bäst att älska sig själv mer än psykopaten och inse att man är värd bättre.

 

  • Lär känna dig själv. Psykopater är skickliga på att avslöja dina svaga punkter för att sedan utnyttja dem och dra fördel av dem för egen vinnings skull. Känner man sig själv är det alltid lättare att skydda sig.

 


Den biologiska orsaken till att en person kan sakna empati

Det finns tecken som tyder på att det limbiska hjärnsystemet inte fungerar korrekt hos en person med psykopatiska drag.

Höger och vänster hjärnhalva fungerar olika de har var och en sina specialiserade funktioner. Den vänstra hjärnhalvan bearbetar informationen på ett analytiskt sätt och i sekvenser, detta har en avgörande betydelse för hur vi använder och förstår språket.

Högra hjärnhalvan bearbetar informationen simultant(samtidigt)i sin helhet, vilket har en stor inverkan på vår verklighetsuppfattning, fantasin, hur vi upplever våra känslor och upplevelsen av musik och konst.

För att hjärnan ska arbeta på bästa sätt delegeras uppgifterna ut på båda hemisfärerna. Dessutom måste någon av hjärnhalvorna ha övergripande kontroll på tankearbetet, då det skulle ta längre tid för hjärnans tankearbete om den blev tvungen att skicka informationen mellan hemisfärerna.

Det finns studier visar att psykopater som våldtar och mördar har fel på dessa förbindelser mellan hjärnhalvorna som styr impulser och områden där känslor tas om hand. Och det är innom dessa områden forskare känner sig positiva om botemedel enligt vetenskapens värld.

Alltså kan man dra slutsatsen att det saknas något i hjärnan på en psykopat.

 




Så beter sig psykopater och narcissister

Profil psykopat

 

  • Saknar empati
  • Dålig inlevelseförmåga
  • Munvig och charmig
  • Egocentrisk och grandios
  • Saknar ånger och skuldkänslor
  • Svekfull och manipulativ
  • Flackt känsloliv
  • Impulsiv
  • Starkt behov av spänning
  • Bristande kontroll över sitt beteende och blir lätt aggressiv
  • Tidiga beteendeproblem
  • Lever på andra (utnyttjar andra för egen vinning)
  • Mytomani
  • Brist på ansvarskänsla
  • Promiskuöst och egoistiskt sexualliv
  • Kortsiktigt agerande, bristande långsiktig planering
  • Antisocialt beteende i vuxen åldern
  • Gestikulerar ofta och är målinriktad




Profil narcissist


  • Saknar empati eller har svårt att identifiera sig med andras människor och behov
  • Utnyttjar andra människor för sina egna syften
  • Är avundsjuka på andra samtidigt som de tror att alla är avundsjuka på dem
  • Tycker att man är bättre och mer värd än sin omgivning.
  • Kräver att bli beundrad och uppskattad av omgivningen
  • Har en grandios känsla om att vara en betydelsefull person
  • Överdriver sina talanger och framgångar
  • Kräver övermått av beundran och kräver att bli behandlad som bättre än andra utan att ha gjort sig förtjänt av det
  • Drömmer om att få obegränsat med makt, framgång, skönhet och perfekt kärlek
  • Ser sig själv som speciell och unik och kan bara känna samhörighet med bli förstådd av andra personer med hög status eller är speciella på något sätt
  • Är extremt högfärdig i sitt beteende eller attityd

 

Både psykopater och narcisser är antisociala personlighetsstörningar där personerna inte tycks lida av sitt tillstånd.Båda störningarna visar brist på empati samt att de använder människor för att tjäna sina egna syften samt är extremt egocentriska. Om en narcissist känner sig kränkt kan de bruka våld medan en psykopat mycket väl kan använda sig av våld enbart för nöjes skull.Både psykopater och narcissister övervärderar sig själva.



Psykopatens beteende


Psykopati inte någon sinnessjukdom som kanske många tror det är snarare frågan om en karaktärsavvikelse, en brist i personligheten. Oenigheten bland experterna är stor om vad gäller psykopati. Diagnosen har genom tiderna haft olika termer, detta beror det på att ordet psykopat ofta används som skällsord.

I USA används begreppet sociopat, medan man i Amerika kallar det antisocial personlighetsstörning, vidare kallas diagnosen antisocial personlighetsstruktur i Europa. Hittills har man felaktigt har mer fokuserat på individen, vilket inte innefattar psykopatens problematiska förhållande till sin omgivning. Det experterna är enig om är att psykopaten har lätt för att tala med andra, är väldigt charmig gestikulerar ofta och är mycket målmedveten ändå är de opålitliga och kan inte se konsekvenserna av sitt handlande, de kan säga upp sig eller strunta i en utbildning.

En psykopat har ingen som helst empati vilket betyder att de saknar förmåga att leva sig in i hur andra människor tänker och känner. Psykopater övervärderar sig själva, utnyttjar andra människor, manipulerar dem och känner ingen skuld, när någon lider på grund av dem. De är ofta opålitliga och lögnaktiga. De kan inte överblicka konsekvenserna av sina handlingar.En psykopat använder sig mycket av kroppsspråk och gestikulerar särskilt då det rör sig om känslosamma ord.

 

 Hur tänker en psykopat?


För en psykopat är ord bara ord som saknar emotionellt djup. En psykopat har ingen känslomässig koppling till vad det innebär att dela saker och ting och vikten av att förstå varandra. Han utger sig alltid för att vara någon annan då hans till synes goda omdömen och engagemang bara stannar vid ord. Eftersom en psykopat saknar känslomässig erfarenhet av den enkla anledningen att denne är oförmögen att känna empati och känslor för andra människor. Han har dock lärt sig hur man skall uppföra sig, varför hans beteende och ord saknar känslomässig innebörd. Psykopaten kan lära sig återge hela känslans pantomim men den rätta känslan infinner sig aldrig.




Hur tänker en psykopat när de går in i en relation? Blir de ”kär” eller kollar de bara ut vem som är
bäst lämpad att utnyttja?


Psykopater är skickliga på att leta reda på och utnyttja kvinnor med starka behov att hjälpa eller sköta om andra människor. Detta är en typ av destruktiv attraktion då det finns personer som känner stark attraktion till brottslingar eller farliga män. Vissa typer av kvinnor faller helt enkelt inte för snälla killar. Psykopater drar gärna nytta av människor som känner sig fysiskt eller psykiskt otillräcklig eller som känner sig tvingad att stanna kvar i ett förhållande hur ont det än gör.

 

 


Psykopati och Narcissism

Begreppen psykopati och narcissism betyder och innebär följande:

Psykopati = medfödd abnormitet i känslo- och viljeliv . Ordet kommer från grekiskans psyche som betyder själ och pathos som betyder lidande.

Psykopat = begreppet har sitt ursprung från den psykiatriska diagnosen och är en antisocial personligjetsstörning.

En psykopat saknar sitt överjag(samvete)och saknar empati. Även om en psykopat vet vad som är rätt och fel försöker de alltid styra och manipulera andra människor. De erkänner aldrig att de gjort fel utan försöker projicera över skulden på någon annan. Samtidigt som de ljuger om andra för att försöka framstå som bättre själv. De är beredd att göra vad som helst för att få sin vilja igenom. Då de saknar ånger och skuldkänslor.

Narcissist = lider av en narcissistisk störning.

Narcissim = en psykologisk sjuklig självupptagenhet eller självförälskelse. Ordet kommer från en antik myt om en vacker ung man som drabbades av så stark kärlek till sig själv att han drunknade i sin egen spegelbild.

Psykopater

Jag har ända sedan jag var liten intresserat mig för ämnet psykologi och läst mycket böcker för att öka min förståelse - Hur och varför vissa personer beter sig som de gör. För mig har det alltid verkat obegripligt och chockerande att beskåda samvetslösa individer.Hur kan dom vara så elak?

Men att läsa psykologi har underlättat mycket för mig och det är utifrån det mitt enorma intresse för psykologi härstammar. Desto mer kunskap man har, desto enklare blir det att vara tillräckligt stark för att skydda sig själv mot att låta en psykopat förvrida huvudet på en.

Alla personer är ju inte skapta lika och vi styrs alla av olika inneboende drivkrafter.

Det är mycket som faller på plats när det gäller psykopati sett utifrån alla perspektiv. Kunskap inom området har fått mig att förstå att det egentligen är väldigt synd om psykopater, även om de inte är medvetna om det själv. Precis som en blind inte vet hur det är att se. Så vet inte en psykopat hur det är att känna empati till andra människor.

Vad vore livet utan känslor? Tomt.

Jag skulle vilja påstå att psykopati är motpolen till att vara utvecklingsstörd då en psykopat ofta har ett högt IQ men inget EQ alls. En psykopat är alltså emotionellt handikappad.

Problemet med psykopater är att knappt expertisen kan ställa diagnos, forskare kämpar för att hitta botemedel. Frågan är om de inte kämpar förgäves då min teori är, att det nästintill skulle vara en omöjlighet att få en psykopat att ens vilja ta botemedlet, jag menar man kan ju inte tvinga en person som redan är mycket nöjd med sig själv att förändras.

Psykopatens drivkraft är ju att ljuga och manipulera och skulle man mot förmodan få personen att gå i terapi är det mer troligt att de gör det i syfte att bli ännu mer skicklig på att ljuga och manipulera, med målet att lyckas förvrida huvudet på terapeuten. För personen fyller sitt enorma tomrum där känslolivet skulle ha varit med att spela på andra människors känslor i hopp och förtvivlan. För det är så de tillfredställer sina inneboende lustar.

Psykopater och energitjuvar

Livet går ut på att leva och ha kul och för att kunna göra det behöver man ta hand om sig själv och sin självkänsla och inse att man duger som man är. 

Det finns personer som dyker upp i ditt liv som försöker ta all din energi och är missunsamma. Dessa personer glädjs aldrig av andras framgångar som sunda personer gör. Det är sunt att glädjas åt andras framgångar och bli inspirerad av dem.

Men så finns det andra typer av människor som försöker hävda sig själv genom att sänka andra och försöker visa sig bättre på detta sätt. Dessa människor ska man helst hålla sig undan, för de får dig oftast att må riktigt dåligt och om de får changsen tar de din självkänsla och får dig garanterat att tappa all energi.



Noll grubbeltroll

Pratar du bakom min rygg
betyder att jag är längre fram än du...

Kommenterar du mitt liv
betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt...

Har du tid att leta efter mina misstag
betyder det att du är avundsjuk...

Fortsätt du med detta...

Så lever JAG livet under tiden.


av Jessica


Välkommen till min nya blogg!

Detta är mitt projektarbete
mitt kreativa fönster
som innefattar de ämnen jag gillar bäst
psykologi och bild





Källor:
Byrne Rhonda The Secret Ica Bokförlag 2010
Cullberg Weston Marta Självkänsla på djupet Natur och Kultur 2007
Hare D Robert Psykopatens Värld
Hansen Stefan Från neuron till neuros Natur och Kultur 2000
Roos Ingalill Energitjuvar Månpocket 2006



RSS 2.0